Stop it Now zoekt deelnemers voor onderzoek naar app tegen seksueel kindermisbruik

13-02-2024

De Universiteit van Tilburg en Stop it Now werken samen met partners in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België om een app te testen en te beoordelen. Doel van deze app is om het kijken van afbeeldingen waarop seksueel misbruik van kinderen te zien is, tegen te gaan.

Stop it Now is op zoek naar mensen van 18 jaar en ouder die willen deelnemen aan de Salus pilot. Salus is een online app waarmee we mensen willen helpen om het kijken van afbeeldingen waarop seksueel misbruik van kinderen te zien is, tegen te gaan.

De Universiteit van Tilburg en Stop it Now werken samen met partners in het Verenigd Koninkrijk, Duitsland en België om een app te testen en te beoordelen.

Over het onderzoek

Deelnemers worden ingedeeld in de interventiegroep of de controlegroep. De mensen in de interventiegroep zullen de app Salus downloaden op hun apparaten, waaronder hun computer en telefoon, en deze app zal zes maanden actief zijn. De mensen in de controlegroep zullen voorlopig nog geen toegang hebben tot de app, maar zodra de studie voorbij is en de app veelbelovend blijkt te zijn, dan zal de controlegroep ook toegang krijgen tot de app.

Meer informatie en aanmelden.